Valpkurser/ Nybörjarkurser

Startas rullande allt efter behov året om, kom med en intresseanmälan. Här har vi ganska mycket teori och grundövningar.

Jag delar med mej av min kunskap om din hunds arbetsbakgrund som ger dej en större förståelse för varför din hund gör som den gör och också vilka behov den har med sej genetiskt. En jättebra kurs för nyblivna hundägare. Vi jobbar mycket med följsamhet och inkallning, kommunikation och trygghetsövningar, och vänjer hunden vid hantering och att umgås lugnt med andra hundar. Jag rekommenderar Åsa Ahlboms bok Vardagslydnad som kurslitteratur. Den finns till försäljning hos mej för 250kr. Kursen är på sex gånger och kostar 1100kr.

spring.jpg

Jag kommer att kontinuerligt erbjuda det jag kallar

Slyngelkurser

 Dvs en kurs för dej med en unghund eller outbildad hund som behöver hjälp att lära sej och komma ihåg våra vardagsregler. Vi kommer att jobba med lugn och trygghet, tydliga signaler mot våra hundar, lära hunden att koppla av och bli hanterad vid behov. Hoppas även kunna lära dej förstå hundens signaler bättre. Även träna på trevliga promenader och umgänge med andra hundar. Denna kurs kommer att starta så fort jag har tillräckligt antal hundar anmälda. kursen består av 6ggr a ca 1,5 timmar och kostar 1100 kronor. 

Kontaktkontraktet

Nu har jag gjort min certifiering hos Eva Bodfäldt och kommer att erbjuda dessa kurser som en fantastisk grundträning för alla vare sej man vill ha bättre kontakt i vardagen eller inför tävling. Kurserna är på sex gånger och kostar 1300 

Fortsättningskurs med inriktning bättre kontakt och utökade belöningstekniker

För dej som gått kurs tidigare och vill förbättra ert samspel.Vi kommer att vara på olika platser och också ha en dag med nosövningar. En bra grund för dej som vill jobba vidare med din hund. Max sex deltagare och 6 gånger kostar 1300 kronor.

 

Aktiveringskurs

För dej som vill Prova på roliga saker att göra med din hund och kanske hitta er favoritsysselsättning. innehåller också en introduktion i personspår. Vi kommer att prova på trix, Rallylydnad, agility och lite balansövningar, sex tillfällen kostar 1300 kronor.

 

Apporteringens grunder

Är bland det roligaste jag vet att lära ut, tänk vad mycket roligt vi kan ha med våra hundar när de får en uppgift som de trivs med. Dessa kurser kommer att vara på 4 gånger a ca 1,5-2 timmar och innehåller både teori och praktik och mycket hemövningar, kurs pris 1300kr.

Apportering för dej som kommit igång

Här jobbar vi med utveckling av din hund som redan kan grunderna, lägger på lite störningar och ser om det ändå fungerar.

Provar lite nya utmaningar....Kursen är på 4 gånger och kostar 1300 kr. 

Rallymix

En kurs där fokus ligger på kontakt och följsamhet, bra sätt att hitta rätt belöningar och rätt teknik, för att kommunicera med våra hundar I övningarna kommer vi att jobba med skyltarna och momenten från Rallylydnaden. Finns för både nybörjare och dej som vill fortsätta.

 

Agility till nytta och nöje

Här kommer vi att använda agilitybanan för att bygga upp samarbetet med våra hundar och även ge hundarna en mental utmaning, mycket kroppskontroll och fokus. Kursen är på sex gånger och kostar 1300 kr. Finns för både nybörjare och dej som vill ha lite mer utmaningar.

Viltspår

Hjälper jag gärna till med som privatlektion eller om ni är ett gäng med egen mark enligt taxan nadanför

NYHET Noskurs

Här kommer vi jobba med hundens mest fanstastiska sinne; nosen. Du kommer att få lära dej hur du får din hund att markera önskad doft, t.ex kantarell, rådjur, golfbollar eller något annat som passar er vardag. Detta är en jättebra aktivering för er alla, inte tävlingsinriktad utan baserad på kul med din hund. Pris 1300 kr

Temadagar

Under våren kommer jag erbjuda ett antal dagar då vi jobbar med specifika saker, såsom inkallning, gå fint, hålla och bära, massage och stretching för hemmabruk. Håll koll på nyhetssidan för aktuella datum. Pris 350 kr/ tillfälle

Rasklubbar eller andra föreningar

 Har jag haft en stor efterfrågan att hålla utbildningar hos senaste tiden. Massage och stretching, Kontaktkontraktet, Viltspår, Balansbollskurser eller apporteringskurser är vanliga önskemål, men jag är öppen för andra önskemål också. Priset här ligger på 3000kr/ halvdag och 5500 kr heldag som riktpris. Då tillkommer pris för resa och ev. restid om ni vill att jag besöker er.

Jag är klar med min Hundfysioterapeut utbildning hos Redog i Västerås och är nu certifierad.

I samarbete med Allboden i Strängnäs och Veterinären i Stallarholmen kommer vi starta upp en kom i form grupp med upptakt den 25/1 och sedan fortsätta med gemensamma promenader. Främst för hundar med problem att hålla vikten men också de som har svårt att hålla igång och vill ha peppning. Tror att både vi och hundarna kommer att få lite att bita i där.

 

Alla kurser sker i små grupper, med mycket individuella råd och individanpassad träning.

För aktuella kursstarter se;

Nyheter

och notera att det nu går att prenumerera på det så att du alltid är uppdaterad.

Välkommen med en intresseanmälan så får du mer information, ser fram mot att möta er i kurs och älskar utmaningar!!

Privatträning och problemlösning erbjuder jag också

enligt egna önskemål 450kr/tim plus eventuel resersättning 20kr/mil 

 

 

 

Välkommen med en intresse anmälan helst via mail men går också på telefon, skriv din adress och hundens ras och ålder i meddelande rutan.

Med din intresseanmälan intygar du att du läst vaccinerings och betalning och avboknings reglerna!!

 

För alla kurser gäller att hundarna ska vara minst 12 veckor och att de är vaccinerade enligt gällande rekommendationer och om du är osäker på något gällande din hunds hälsa så vill jag att du ringer mej innan du kommer med din hund så vi undviker onödig smittspridning. 

Kursavgiften ska vara betald senast en vecka innan kursstart och återfås endast vid sjukdom hos dej eller hunden som kan styrkas med veterinär eller läkarintyg.

 (Lämna tom)