Mina kurser pågår året om, titta under Nyhetsfliken för aktuella starter. Besök gärna min FB grupp också för mer info; Karinshundträning ( i ett ord)

Valpkurser/ Nybörjarkurser

Jag delar med mej av min kunskap om din hunds arbetsbakgrund som ger dej en större förståelse för varför din hund gör som den gör och också vilka behov den har med sej genetiskt. En jättebra kurs för nyblivna hundägare. Vi jobbar mycket med följsamhet och inkallning, kommunikation och trygghetsövningar, och vänjer hunden vid hantering och att umgås lugnt med andra hundar. Jag rekommenderar Åsa Ahlboms bok Vardagslydnad som kurslitteratur. Den finns till försäljning hos mej för 250kr. Kursen är på sju gånger och startar med en teorikväll utan hund, resterande med hund, den kostar 1300kr.

spring.jpg

Slyngel/ Fortsättnings kurs 

 Är en kurs för dej med en hund som behöver hjälp att lära sej och komma ihåg våra vardagsregler. Vi kommer att jobba med lugn och trygghet, tydliga signaler mot våra hundar, lära hunden att koppla av och bli hanterad vid behov. Vi jobbar mycket med olika belöningar enligt Eva Bodfäldts koncept. Hoppas även kunna lära dej förstå hundens signaler bättre. Även träna på trevliga promenader och umgänge med andra hundar. Mycket inkallning ingår i den här. Den består av 6ggr a ca 1,5 timmar och kostar 1400 kronor. 

 

Aktiveringskurs

Är min mest populära kurs!

Här kommer du få prova på många olika saker att göra med din hund, anpassade efter årstiden. Ex på saker som kan ingå är Drag, Rallylydnad, Agility, Spår, Nosövningar, Tips och Trix, Balansövningar, Fysträning (för din hund) Förhoppningsvis hittar du er favoritsysselsättning, och får massor av tips på roliga saker att hitta på i vardagen. Första gången vi ses jobbar vi med kontakt och samarbete för att hitta en bra grund för vidare övningar. Kursen är på 7 gånger a ca 1,5 timma och kostar 1500 kr

 

Apporteringens grunder

För alla typer av fågelhundar, det här är bland det roligaste jag vet att lära ut, tänk vad mycket roligt vi kan ha med våra hundar när de får en uppgift som de trivs med. Jag har stor egen erfarenhet av träning med retriever och stående fågelhundar och har haft mycket spanielraser  i kurs under mina dryga 15 år som instruktör inom apporteringen.Dessa kurser kommer att vara på 4 gånger a ca 1,5-2 timmar och innehåller både teori och praktik och mycket hemövningar, kurs pris 1500kr.

Apportering för dej som kommit igång

Här jobbar vi med utveckling av din hund som redan kan grunderna, lägger på lite störningar och ser om det ändå fungerar.

Övningarna anpassas individuellt för varje ekipage och anpassas efter dina mål oavsett om de är aktivering prov eller jakt. Kursen är på 4 gånger och kostar 1600 kr. 

Rallymix

En kurs där fokus ligger på kontakt och följsamhet, bra sätt att hitta rätt belöningar och rätt teknik, för att kommunicera med våra hundar. I övningarna kommer vi att jobba med skyltarna och momenten från Rallylydnaden. Finns för både nybörjare och dej som vill fortsätta.( Banträning)

Kursen är på 6 ggr a ca 1,5 timma och kostar 1400 kr.

Rallylydnad banträning

Nu när jag är färdig instruktör så kommer jag att utveckla banträningen med nya utmaningar, vi kommer att jobba med att behålla hundens arbetslust trots glesare belöningar, och jobba med belöningsutveckling. Oavsett om du vill tävla eller bara ha kul med din hund tror jag den här kursen kommer att passa er bra. Kursen är på 6ggr a ca 1,5 timma och kostar 1400kr.

 

Agility till nytta och nöje

Här kommer vi att använda agilitybanan för att bygga upp samarbetet med våra hundar och även ge hundarna en mental utmaning, mycket kroppskontroll och fokus. Vi går igenom alla hinder och jobbar på följsamhet och kunna ha lösa hundar. Kursen är på sex gånger a´ca 1,5 timma och kostar 1400 kr. 

Agility fortsättning/ banträning

Kursen hålls av Frida Andersson fd. Wallin, Agility instruktör 1 och 2 utbildad av Svenska Agilityklubben. Frida har varit aktiv instruktör och tävlat en hel del. Kursen kostar 1400 kr för 6ggr a´ca 1,5 timma. Temadagarna kommer att läggas ut löpande under fliken Nyheter.

Agility tema dagar kommer att läggas ut mer info om.

Agilty Tävlingskurs

Är årets Nyhet för dej som är redo för tävlingsbanan eller för dej som bara vill komma vidare och ha kul!! Vi kommer att träna hela banor i klass 1 nivå, med bibehållen fokus och fart. Instruktör Frida och Fredrik.

Viltspår

Hjälper jag gärna till med som privatlektion eller om ni är ett gäng med egen mark enligt taxan nedanför. Jag har stor erfarenhet av viltspår ( har flera egna hundar med Championat), med många olika raser och gör även skarpa eftersök med våra egna hundar sedan många år. Vill du träna för spårprov eller praktiska eftersök? Jag kan bistå med både och. Kontakta mej för bokning.

 Noskurs

Här kommer vi jobba med hundens mest fanstastiska sinne; nosen. Du kommer att få lära dej hur du får din hund att markera önskad doft, t.ex kantarell, rådjur, golfbollar, nycklar eller något annat som passar er vardag. Detta är en jättebra aktivering för er alla, inte tävlingsinriktad utan baserad på kul med din hund. Pris 1400 kr

Temadagar

Under våren kommer jag erbjuda ett antal dagar då vi jobbar med specifika saker, såsom inkallning, gå fint, hålla och bära, massage och stretching för hemmabruk. Håll koll på nyhetssidan för aktuella datum. Pris 400 kr/ tillfälle om ca 2 timmar

Rasklubbar, Kennelträffar eller föreningar

 Har jag haft en stor efterfrågan att hålla utbildningar hos senaste tiden. Friskvård och stretching, Kontaktkontraktet, Viltspår, Balansbollskurser, Cirkelträning eller Apporteringskurser är vanliga önskemål, men jag är öppen för andra önskemål också. Priset här ligger på 3000kr/ halvdag och 5500 kr heldag som riktpris ( kan justeras beroende på innehåll). Då tillkommer pris för resa och ev. restid om ni vill att jag besöker er.

Cirkelträning för hund

Ett toppentillfälle att ge din hund förutsättningar för ett långt och friskt liv. Här går vi igenom hela hunden för att upptäcka ev. svagheter och bygga upp den med muskler för att bli stabilare och starkare och därigenom undvika onödiga skador. Ni kommer garanterat ha riktigt roligt ihop under träningen och vem vet det kanske smittar av sej på dej också, jag har en variant där träning för föraren ingår också.  Kursen är upplagd som stationsträning med arbete för specifika muskelgrupper på varje station. Den är på 7 tillfällen, det första ca 2 timmar då vi går igenom alla övningar de övriga är ca en halvtimme kortare då vi kör uppvärmning, stationsträning, nedvarvning och stretching. Kostnad för den här kursen är 1600 kronor och den kan kompletteras med en friskvårdskoll med muskelmätning före och efter dessa veckor för att få lite mätbara resultat, i den ingår specifika träningsråd för just din hund. Den kostar 500kr när den görs i smaband med kursen, man får fanatstiska resultat på så få veckor!!

 

Alla kurser sker i små grupper, max 8 deltagare, med mycket individuella råd och individanpassad träning.

För aktuella kursstarter se fliken;

Nyheter

och notera att det går att prenumerera på nyhetsbrev (enligt en ruta på Nyhetssidan) så att du alltid är uppdaterad och inte missar just din kurs.

Välkommen med en intresseanmälan så får du mer information, ser fram mot att möta er i kurs och älskar utmaningar!! 

Privatträning och problemlösning erbjuder jag också

enligt egna önskemål 450 kr/tim på dagtid vardagar

Kvällar och helger är priset 550 kr/ tim 

Ev reskostnad tillkommer med 25 kr/mil

 

För alla kurser gäller att hundarna ska vara minst 12 veckor och att de är vaccinerade enligt gällande rekommendationer, gärna även mot kennelhosta, och om du är osäker på något gällande din hunds hälsa så vill jag att du ringer mej innan du kommer med din hund så vi undviker onödig smittspridning. Om din tik löper vill jag också veta det innan du kommer hit så vi löser det på bästa sätt för alla inblandade.

När du gjort din intresseanmälan så skickar jag ut fullständig info om kursen, om du då väljer att tacka ja till en plats har du 14 dagars ångerrätt. Avanmälan senare än så kan innebära att du själv får hitta en ersttare eller betala kursen iaf. OM du eller din hund blir sjuka och du har veterinär eller läkarintyg gäller inte ovanstående, då tar jag bara ut en administrativ avgift på 100kr.

Välkommen med en intresseanmälan, helst via mail, eller telefon där du lämnar namn och adress samt uppgifter på din hund.

När du bekräftar din anmälan så intygar du att du läst avboknings, vaccinations och betalnings reglerna och faktura kommer inom kort

 (Lämna tom)