karin-g.jpg

Jag har haft egna hundar sedan 1980 som jag tränat och tävlat med i olika discipliner såsom Agility, Lydnad, Workingtest, Jaktprov för Retriever och Viltspår och nu även eftersöksprov för stående Fågelhundar, mitt nästa mål är Fältprov. Har också ställt ut mina hundar en hel del.

 

Tävlandet har aldrig varit mitt stora mål utan vägen dit är det som intresserat mej mest, tävlingarna har jag mest sett som ett kvitto på min träning då man där kan se resultatet på om man tränat rätt. Viktigast är ändå att vi har kul med våra hundar! Jag älskar att fundera ut nya sätt att lära våra hundar saker. Apportering är ett specialintresse och då särskilt grunderna, där delar jag gärna med mej av mitt kunnande!

 

Utifrån mitt stora hundintresse började jag i mitten på 90 talet min utbildning som Instruktör, det har varit många kurser för olika instruktörer; bla Åsa Ahlbom, Inki Sjösten, Barbro Börjesson, Eva Bodfäldt mfl. utbildningen omfattade också en rad föreläsningar av bla Curt Blixt om hundars mentalitet, Anders Hallgren och Kent Svartberg och även pedagogik genom Studiefrämjandet. Under första tiden gick man Instruktörselev med våra erfarna instruktörer innan man blev godkänd att ha egna kurser!! Inser att det är drygt 20 år sedan jag började ha kurser…

 

Under mina aktiva år som instruktör har jag haft många sorters kurser; Valp, Vardags och tävlingslydnad, Jaktlydnad, Retrieverkurser, Agilitykurser och Ungdomskurser och även Aktiveringskurser.

 

I början på 2000 talet hade mitt val av raser; Golden retriever och Flatcoated retriever fört mej in på en ny bana, nu var jaktträningen det som intresserade mej mest  och i den ingår givetvis en god relation med sin hund, även mycket lydnad och Apportering och spårarbete. Där har jag utbildat mej fortlöpande under åren och har även på senare tid utökat min hunderfarenhet med Stående Fågelhundar ( Stabej och nu en Bracco Italiano) och allra sist har min sambo en Gråhund som tillhör vår nya familj.

 

Det valet av raser har också fått mej jaktintresserad men mest som hundförare även om jag sedan tio år har Jägarexamen. Har genom åren varit med på många jakter av olika slag, mycket fågeljakter men också klövviltsjakt och eftersök, där jag utbildat både egna och andras hundar.

 

Något som jag lägger stor vikt vid i mina kurser är att sprida kunskaperna om hundrasers medfödda arbetsbakgrund och hur man bäst nyttjar dem i träningen och vad man bör tänka på med just din ras! Jag pratar och demonstrerar också gärna betydelsen av vårt kroppsspråk och hur vår sinnesstämning påverkar hunden vid träning.

 

För utförlig information om mina utbildningar se nästa flik.