Jag är certifierad Hundfysioterapeut, utbildad vid Redog i Västerås. Har gått laserkursen både hos Optilaser och Nordisk heste och hundteterapiskola. Jag är också Certifierad Cirkelträningsledare genom Britta Aagard

 

Rörelseanalyser

Om du vill hjälpa din hund att hålla längre är det jättebra att boka en rörelseanalys där jag ser över hundens rörelseapparat och vi går igenom hundens styrkor och svagheter så du kan hjälpa den, du får också ett individuellt träningsprogram. Detta är väl investerade pengar för en hållbar hund.

Förutom rörelseananlys så kan jag hjälpa till med viktminskningsprogram för din hund. Det börjar bli ett stort problem med överviktiga hundar och därmed många följdsjukdomar, så ett bra sätt att undvika sådana är att lägga lite tid och pengar på förebyggande arbete. Jag hjälper er gärna med ett program för det som ni kan jobba med hemma, har även Cirkelträning i grupper för att förbättra hundens fysik och göra den starkare.

Jag tar också mot hundar som behöver rehabiliteras igång efter en skada. Du kan be din veterinär om remiss till mej så kan du få ersättning via ditt försäkringsbolag om du har en sådan försäkring. All sådan träning sker i nära samarbete med behandlande veterinär.

Vad kan jag erbjuda på Rehabsidan?

WTM= "vattentrask"

Är ett löpband med vatten i som på ett skonsamt sätt hjälper din hund igång med träningen. Träningen passar alla hundar och anpassas lätt till varje individs speciella behov. Perfekt vid artroser eller andra ledsjukdomar.

Laser

Har en smärtlindrande verkan, jättebra vid inflammationer och ledsmärtor.

Vibbplatta

Ökar cirkulationen och är suverän för avslappning eller massage för hundar efter hårt arbete eller skada. Den kan också användas vid träning på ett skonsamt sätt, eller vid hjälp med viktnedgång. Fanstastisk för tass och senskador som är ett vanligt problem.

 Det är viktigt att du lär dej se vad som är rätt och fel i hundens rörelser så att du i tid ser förändringar. Vi kan också prova viktmanchetter och/ eller klövjeväska för stabilisering, muskeluppbyggnad och för att hjälpa hunden till bättre rörelser.

Balansbollen är också suverän för hemmaträning.

All rehab sker i nära samarbete med behandlande veterinär!

Prislista;

Rörelseanalys och träningsupplägg 550kr

Nybesök rehab 650 kronor

Rehabkort; 1ggr/ 550 kr, 5ggr/ 2500kr, 10 ggr/ 4750 då ingår laser, wtm, vibb, stretch och träningsupplägg för hemma träning.

WTM Friskvård ;1 gång/400kr,  5ggr/1900kr,  10 gånger/3500kr vibb, stretching ingår.

 

Ovanstående priser gäller vardagar mellan 8-17,  på kvällar och helger är timtaxan 100kr mer.

Jag är givetvis ansvarsförsäkrad och innehar F skattsedel.

 

 Återförsäljare för Svenska Djurapoteket med fodertillskott vid ledbesvär, samt viktmanchetter, balansbollar och klövjeväskor.

 

Anmälan gärna intresse via mail eller ring för mer information. Skicka gärna med ditt telefonnummer också om jag behöver komplettera med något, tack!!


(Lämna tom)